8 sep. 2017

Winnaar Persprijs 2017 bekend gemaakt tijdens #OAY

De Persprijs 2017 is gewonnen door Hidde Boersma en zijn team. De prijs – een oorkonde, geldbedrag van € 2500 en een replica van het kunstwerk ‘De Wageningse Boom’ - werd uitgereikt tijdens de opening van het academisch jaar 2017-2018 in Orion op Wageningen Campus. Hij ontving de prijs voor zijn drieluik van de documentaire ‘Well Fed’, die hij samen met Karsten de Vreugd en Philip Fountain vervaardigde.

Documentaire 'Well Fed'
Boersma, gepromoveerd moleculair bioloog, richt zich in zijn werk vooral op biotechnologie, landbouw en bio-ethiek. Eén onderdeel van zijn multimediale inzending over genetically modified organisms (GMO) is de documentaire genaamd ‘Well Fed’. Daarin gaat Boersma op zoek naar antwoorden over genetisch gemodificeerd voedsel in onder meer Bangladesh.
Resource heeft hier een nieuwsartikel aan gewijd dat u hier kunt lezen: http://bit.ly/Pressprize2017

Achtergrond Persprijs
De Persprijs of Press Award is een driejaarlijkse prijs van University Fund Wageningen (UFW). De prijs wordt uitgereikt aan een persoon die de domeinen van Wageningen University & Research het best beschikbaar maakt voor een breder publiek. Kort samengevat: welk programma, journalist of medium draagt de boodschap van WUR het beste uit.
Meer informatie over de Persprijs van UFW en over de vorige winnaars vindt u op de WUR-website: http://bit.ly/PressAwardUFW2017

#OAY
Tijdens de opening van het academisch jaar met als thema 'Science as the basis of optimism' werd stilgestaan bij de rol van optimisme in de wetenschap en de viering van het 100-jarig bestaan van WUR.

Is dit nog een tijd om optimistisch te zijn? Deze vraag stelde Louise Fresco, voorzitter van de raad van bestuur maandag 4 september tijdens de opening van het academisch jaar van Wageningen University & Research.

In een tijd waarin donkere wolken zich lijken samen te pakken, vormt de wetenschap een van de weinige consistente lichtpuntjes. Toch lijken steeds meer mensen belang te hechten aan feitenvrij politiek bedrijven en eigen ervaringen dan aan harde cijfers. Wil de wetenschap als basis voor optimisme blijven dienen, dan moeten er nieuwe manieren worden gevonden om de mensen aan te spreken.

Dit verkenningsproces was het thema van de openingsceremonie. Matt Ridley bracht zijn visie over optimisme en wetenschap aan de orde. Daarna toonden drie jonge wetenschappers van WUR aan wat wetenschap de maatschappij kan brengen met een zeer aanstekelijk verhaal.

Ook met de viering van het 100-jarig bestaan van WUR wordt een brug geslagen met de maatschappij en getoond hoe de wetenschap een positieve bijdrage kan leveren.
In het laatste deel van de opening vroeg rector magnificus Arthur Mol aandacht voor de viering van honderd jaar WUR (LINK). http://www.wur.nl/nl/Over-Wageningen/100years/Programma-2.htm

 “We vieren het niet één dag, in dat opzicht zijn we niet bescheiden, maar acht maanden.” Hij lichtte kort het programma toe dat zal bestaan uit symposia, kunstexposities en activiteiten voor medewerkers, studenten, alumni en relaties over de hele wereld. Ook de mogelijkheid om geld te doneren, de campagne Share your story support a project, bracht Mol ter sprake.
 

“Dit wordt een bijzonder jaar dat we ons nog lang zullen herinneren.”

Op de WUR Website meer over het OAY: http://bit.ly/OAY2017

JOIN KLV

KLV is a professional network for more than 47.000 alumni of Wageningen University & Research!

ALUMNI DAY

Join the World Wide Wageningen Alumni Day on 23 June 2018!

Social Media

Posts

WUR Environmental@WURenvironment

Diepe plassen verondiepen met baggerspecie uit het buitenland: goed idee of kans op #blauwalg en vervuiling? https://t.co/605yTm844K
2 days, 19 hours

Sebastiaan Berendse@seb_base

Your nominations please - for the Mansholt Business Award for Sustainable Entrepreneurship. University-Fund Wagenin… https://t.co/rC3LXCKzte
4 days, 18 hours

Louise O. Fresco@LouiseOFresco

My congratulations to the super @wur #education team for - again - the best scores of all NL universities in the na… https://t.co/6CHRKB8uZo
5 days, 11 hours

Reinier van den Berg@weermanreinier

In mijn presentaties is 'bos en bomen' altijd de eerste pijler van de 5 waarop een geloofwaardig duurzaam beleid zo… https://t.co/msZ5k6RkOo
6 days

Tweets