3 feb. 2016

Wageningse studente en KLV-lid Brenda Brouwer heeft Topsector Waterbeurs ontvangen

Op dinsdag 26 januari ontving Brenda Brouwer, master student Internationaal land en waterbeheer aan Wageningen University een studiebeurs van de Topsector Water uit handen van Ir. Roald Lapperre, directeur algemeen waterbeleid & veiligheid van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en eveneens alumnus van Wageningen University.
Namens KLV van harte gefeliciteerd met deze uitstekende prestatie! 

Naast goede studieresultaten in hun opleiding moesten beurskandidaten hun cv en een motivatie indienen en tenslotte een pitch geven op een bijeenkomst bij Rijkswaterstaat. Brouwer gaf volgens de jury een helder en duidelijk verhaal in haar pitch en denkt dat ze daarnaast geselecteerd is vanwege haar netwerk en contacten op de universiteit. Ze is actief als lid van de opleidingscommissie van de opleiding Internationaal land en waterbeheer en was daarvoor commissaris onderwijs bij de studievereniging Nitocra. “Ik heb daardoor persoonlijk contact met studenten en stafleden en korte lijntjes met professoren en de opleidingsdirecteur. Studenten benaderen me regelmatig om te praten over onderwijsverbeteringen.” Brouwer werkt daarnaast onder meer voor Edukans, een organisatie die zich inzet voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden, waarvoor ze binnenkort als begeleider van 20 middelbare scholieren naar Ghana gaat.

 

Ambassadeurschap

“De Nederlandse watersector is top maar als je top wilt blijven moet je wel actief talent op blijven zoeken”, zei Lapperre voor de uitreiking. Volgens hem zijn er tot 2020 in de hele watersector zo’n 40.000 waterprofessionals nodig van alle denkbare wateropleidingen in Nederland. Brouwer is er daar dus een van. Zij zal de komende twee jaar optreden als ambassadeur van de Topsector Water en via hun netwerk studenten en middelbare scholieren enthousiast maken voor een water gerelateerde opleiding.

Wat het ambassadeurschap gaat inhouden moet de komende weken vorm krijgen. Brouwer: “Het lijkt me wel leuk om te werken aan betere kansen zijn voor Wageningse studenten en afgestudeerden in de waterwereld wereldwijd. Ik wil die link maken. Er zijn veel netwerken in de water sector maar het is vaak lastig als student om naar activiteiten in de water sector te kunnen gaan. Wetenschappelijke conferenties, professionele netwerkbijeenkomsten, inhoudelijke of politieke symposia, om met groepjes studenten erheen te kunnen, daarvoor wil ik me inzetten.”

 

Bijdrage aan voorlichtingsbijeenkomsten en Wereld Water College

Brouwer zal daarnaast zich actief inzetten voor voorlichtingsbijeenkomsten zoals de Wageningse bachelor en master open dagen. En ook op het Wereld Water College dat op 12 oktober 2016 in Wageningen gehouden zal worden zal ze een bijdrage leveren. Dan presenteren diverse partijen uit de watersector de vele mogelijkheden die de watersector te bieden heeft aan middelbare scholieren. Dit evenement trekt een paar duizend leerlingen en sluit aan op het aardrijkskunde-, natuurkunde-, scheikunde- of biologieonderwijs. Via excursies en Xperiences beleven de leerlingen de wereld van water, ecologie, onderzoek en techniek, en krijgen zij de gelegenheid kennis te maken met opleidingen en beroepen in de watersector.

De beurs, ter hoogte van twee jaar collegegeld, werd naast aan Brouwer ook uitgereikt aan 16 studenten van andere wateropleidingen aan de universiteiten van Delft, Twente en Utrecht en van HBO opleidingen in Den Haag, Velp, Leeuwarden en Vlissingen. Kijk hier voor meer informatie op de website van Topsector Water.

Volg ambassadeur Brenda Brouwer en kijk voor ander waternieuws op de website van Waterwonderen.

ABOUT KLV

KLV is a professional network for more than 50.000 alumni of Wageningen University & Research!

WUR Connect

The complete network platform for all WUR-alumni

Social Media

Posts

KLVNetwork@KLVNetwork

UITNODIGING - Kennisnetwerk Milieu en Netwerk Land & Water organiseren een excursie naar de Marker Wadden op vrijda… https://t.co/3dF4zjXkvo
1 year

KLVNetwork@KLVNetwork

The Outstanding Alumnus Award will be awarded to a WUR alumnus or alumna who is at the height of his or her career… https://t.co/stoOXsolL0
1 year

WUR Environmental@WURenvironment

#Vacature | Voor het team Water & Food bij @WURenvironment zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gecommitteerde… https://t.co/bzlPF9DEIJ
1 year

Delia de Vreeze@deliadevreeze

Who is interested in joining a great team of alumni officers and fundraisers at one of the best universities @WUR?… https://t.co/nAYLKdFc7y
1 year

Tweets