18 sep. 2015

Wageningen UR in Weekend van de Wetenschap

Met drie activiteiten neemt Wageningen UR deel aan het landelijk georganiseerde Weekend van de Wetenschap. Er zijn activiteiten op Wageningen Campus en in de stadsschouwburg Junushoff. Een debat over energie van de toekomst, een mayonaisecollege van de Kinderuniversiteit en de kleine tentoonstelling Fotosynthese in de bibliotheek in het Forum-gebouw.
Het Weekend van de Wetenschap (4 en 5 oktober) is wat opgerekt tot ruim voor het weekend ervoor.


Donderdagavond 24 september Stralende Toekomst?
Diverse partijen uit onderzoek en bedrijfsleven delen hun visie op een duurzame energievoorziening in 2050.
De zon is de belangrijkste bron van energie voor het leven op aarde. Planten zetten het zonlicht om in zuurstof en energie (in de vorm van suiker). Die energie gebruikt de mens weer als voeding, maar ook voor zijn energievoorziening zowel fossiel en ook steeds meer via biomassa.
De toekomst van onze energievoorziening is een van de grootste uitdagingen, vooral om deze meer duurzaam te maken. Hoe ziet onze energievoorziening er uit in 2050. Rijden we allemaal elektrisch? Hebben we toch nog brandstof nodig en hoe maken we die brandstof dan?
Wat doen we gecentraliseerd via bijvoorbeeld windparken en wat gedecentraliseerd, zelf, zoals op je eigen dak?
Diverse partijen uit onderzoek en bedrijfsleven delen op donderdagavond 24 september in debatcentrum Impulse op Wageningen Campus hierover hun visie. Laat je informeren en deel je eigen visie op onze toekomst. Entree gratis.

Datum: Donderdag 24 september 2015
Tijd: 20:00-22:00 uur
Locatie: Impulse, gebouw 115 Futurum, Stippeneng 2, Wageningen Campus
Sprekers: Rene Klein Lankhorst, Wageningen UR, managing director BioSolar Cells
Jan-Jakob van Dijk, Gedeputeerde Provincie Gelderland
Gerbert van der Weijde, Innovatiemanager E-On
Huib de Vriend, LIS Consult
Pim de Jager, Plant-e

Zondagmiddag 4 oktober Kinderuniversiteit met Mayonaise (7+)
Hoe maak je nou eigenlijk mayonaise voor op je frietjes?
Wat moet je allemaal bij elkaar mengen om een lekkere, smeuïge mayonaise te krijgen? Wist je dat er olie en water en azijn en ei in moet? Maar water en olie mengen niet, hoe krijg je dat dan voor elkaar? In dit echte college van een heuse professor leer je hoe je water en olie toch echt wel kunt mengen. Zeker weten dat jij je ouders, je broertjes en zusjes, en je opa en oma straks versteld doet staan omdat jij het geheim van mayonaise kent.
Prof. dr. ir. Tiny van Boekel, hoogleraar Productontwerpen en Voedselkwaliteit aan Wageningen University geeft een kindercollege in de kleine zaal van Junushoff. Alle kinderen met kookaspiraties zijn van harte welkom.

Datum Zondag 4 oktober
Tijd: 14:30 - 15:30 uur
Wat: Kindercollege
Doelgroep: Kinderen 8 - 14 jaar en familie
Prijs: Kinderen tot 12 jaar gratis. Overigen € 3,-.
Adres: Junushoff, Plantsoen 3, 6701 Wageningen (centrum)

Zaterdag 3 oktober en daarna: Boekententoonstelling Fotosynthese
De bibliotheek van Wageningen UR (Wageningen UR Library) maakte een selectie van kleurrijke boeken die een van de belangrijkste processen van het leven op aarde illustreren: De fotosynthese. Alle groene planten gebruiken hetzelfde principe om de energie uit zonlicht te benutten, zodat de plant kan groeien maar ook mensen en dieren zich kunnen voeden.

Datum: vanaf zaterdag 3 oktober
Adres: Bibliotheek in Forum (gebouw nr 102), Wageningen Campus
Open in weekend (zo nodig aanbellen) van 10.00 - 18.00 uur

ABOUT KLV

KLV is a professional network for more than 54.000 alumni of Wageningen University & Research!

WUR Connect

The complete network platform for all WUR-alumni

Social Media

Posts

KLVNetwork@KLVNetwork

UITNODIGING - Kennisnetwerk Milieu en Netwerk Land & Water organiseren een excursie naar de Marker Wadden op vrijda… https://t.co/3dF4zjXkvo
1 year, 2 months

KLVNetwork@KLVNetwork

The Outstanding Alumnus Award will be awarded to a WUR alumnus or alumna who is at the height of his or her career… https://t.co/stoOXsolL0
1 year, 2 months

WUR Environmental@WURenvironment

#Vacature | Voor het team Water & Food bij @WURenvironment zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gecommitteerde… https://t.co/bzlPF9DEIJ
1 year, 2 months

Delia de Vreeze@deliadevreeze

Who is interested in joining a great team of alumni officers and fundraisers at one of the best universities @WUR?… https://t.co/nAYLKdFc7y
1 year, 2 months

Tweets