26 nov. 2013

Geslaagde alumnibijeenkomst in De Bilt bij KNMI 25-11-2013

Op 25 november jl. zijn de Wageningse alumni van Regiokring Utrecht te gast geweest bij het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut in De Bilt. De belangstelling was groot (90 deelnemers) voor de lezingen over stadsklimaat en klimaatverandering.

De eerste spreker Cyrill Taminiau van het KNMI (WU-Bodem, water en atmosfeer) vertelde over het hoofddoel van het KNMI, namelijk het verstrekken van weerinformatie ten behoeve van veiligheid, economie en duurzaam milieu aan het algemeen publiek, de overheid, de luchtvaart en de scheepvaart.

De tweede spreker was de Wageningse buitengewoon hoogleraar Wilco Hazeleger, WU-Bodem, water en atmosfeer. Hazeleger is eveneens onderzoeker en hoofd van de afdeling Mondiaal Klimaat van het KNMI. Hij legde uit hoe de langjarige meteorologische effecten onderzoekers nog steeds voor raadsels stellen. De weersverwachtingen over een periode van 3 weken zijn redelijk nauwkeurig, maar over langere perioden zijn er nog te veel onzekerheden en zijn de modellen nog niet toereikend.

De derde spreker was de Wageningse meteoroloog Professor Bert Holtslag, WU-gepromoveerd 1987. Holtslag vertelde dat steden vele graden warmer zijn dan het omringende platteland, dat kan in de zomer oplopen tot 7 graden verschil en leidt dan vervolgens tot oncomfortabele temperaturen die bijvoorbeeld het slapen bemoeilijken. In de stadsarchitectuur zou er meer rekening gehouden moeten worden met het feit dat de warmte moeilijk uit de stedelijke omgeving ontsnapt.

Klik hier om de bijzonder interessante presentaties van Prof. Hazeleger en Prof. Holtslag te downloaden en de deelnemerslijst in te zien.

O.l.v. Hugo Albers (KLV-lid) van de Utrechtse alumnikring, die Voeding van de mens aan WU heeft gestudeerd, ontstond vervolgens een levendige gedachtewisseling die werd voortgezet bij de borrel in de kantine.

Organisatie van de Alumnibijeenkomsten is in handen van Wageningen Alumni en Fondsen & KLV.


ABOUT KLV

KLV is a professional network for more than 50.000 alumni of Wageningen University & Research!

WUR Connect

The complete network platform for all WUR-alumni

Social Media

Posts

KLVNetwork@KLVNetwork

UITNODIGING - Kennisnetwerk Milieu en Netwerk Land & Water organiseren een excursie naar de Marker Wadden op vrijda… https://t.co/3dF4zjXkvo
7 months

KLVNetwork@KLVNetwork

The Outstanding Alumnus Award will be awarded to a WUR alumnus or alumna who is at the height of his or her career… https://t.co/stoOXsolL0
7 months, 1 week

WUR Environmental@WURenvironment

#Vacature | Voor het team Water & Food bij @WURenvironment zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gecommitteerde… https://t.co/bzlPF9DEIJ
7 months, 1 week

Delia de Vreeze@deliadevreeze

Who is interested in joining a great team of alumni officers and fundraisers at one of the best universities @WUR?… https://t.co/nAYLKdFc7y
7 months, 1 week

Tweets