27 jan. 2017

Lezing 'Agenda voor een nieuwe wereld'

De lezing wordt op woensdag 22 februari 2017 om 19.30 uur gehouden met medewerking van de sprekers Klaas van Egmond en Jan Kriekels.

Het thema is: wat zouden regeringsleiders (bijvoorbeeld in de VS en Nederland) in deze tijd moeten doen om de ecologie, economie en samenleving in balans te brengen?
De uitkomst van deze Nieuwe Wereldlezing, zijnde visie op de nieuwe samenleving van Klaas van Egmond, Jan Kriekels en die van de deelnemers aan de lezing, zal door Gaia Sira worden gepresenteerd aan de politieke partijen die straks deelnemen aan de komende verkiezingen.

Meer informatie over de sprekers:
Jan Kriekels is directeur van JAGA België, graag geziene gast in België en out-of-the-box vernieuwer
Prof. ir. N.D. (Klaas) van Egmond, KLV-lid, studeerde in Wageningen levensmiddelentechnologie, was daarna milieuonderzoeker en vanaf 1988 directeur Milieu bij het RIVM, vanaf 2004 directeur van het Milieu- en Natuurplanbureau (MNP, thans Planbureau voor de Leefomgeving) en adviseerde het kabinet op het gebied van milieu-, natuur- en duurzaamheidsvraagstukken. Sinds 1 januari 2008 is hij faculteitshoogleraar Geowetenschappen aan de Universiteit van Utrecht .
Gespreksleider is Jelle de Gruyter

Aanmelden: 
Kosten: euro 20, incl koffie, lekkers en borrel. Uw boeking is definitief na betaling op triodos bankrekening NL42 TRIO 039.01.86.244 t.n.v. Stichting Gaia Sira. 

Verdere info en opgave: Stichting Gaia Sira, www.gaiasira.nl, tel  06-42383361

Locatie: Hotel De Nieuwe Wereld

*N.B. DEZE LEZING IS GEEN WERELDLEZING*
Deze Nieuwe Wereld lezing moet niet verward worden met de Wereldlezing. De Wereldlezingen worden al sinds 2004 georganiseerd. De Wereldlezingen zijn een initiatief van KLV en Wageningen Academy en worden gesponsord door de Wageningen Ambassadors. Deze lezingen bieden WUR alumni en overige professionals een kans om bijgepraat te worden over de visie vanuit de onderzoekswereld en het bedrijfsleven op maatschappelijk prangende problemen en relevante trends/ontwikkelingen. De wereldlezingen worden gemiddeld 6 maal per jaar georganiseerd. 

ABOUT KLV

KLV is a professional network for more than 54.000 alumni of Wageningen University & Research!

WUR Connect

The complete network platform for all WUR-alumni

Social Media

Posts

KLVNetwork@KLVNetwork

UITNODIGING - Kennisnetwerk Milieu en Netwerk Land & Water organiseren een excursie naar de Marker Wadden op vrijda… https://t.co/3dF4zjXkvo
1 year, 2 months

KLVNetwork@KLVNetwork

The Outstanding Alumnus Award will be awarded to a WUR alumnus or alumna who is at the height of his or her career… https://t.co/stoOXsolL0
1 year, 2 months

WUR Environmental@WURenvironment

#Vacature | Voor het team Water & Food bij @WURenvironment zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gecommitteerde… https://t.co/bzlPF9DEIJ
1 year, 2 months

Delia de Vreeze@deliadevreeze

Who is interested in joining a great team of alumni officers and fundraisers at one of the best universities @WUR?… https://t.co/nAYLKdFc7y
1 year, 2 months

Tweets