9 apr. 2020

KLV stopt per september 2020

Tijdens de ALV van juli 2019 heeft een overgrote meerderheid van de aanwezige leden ingestemd met het voorstel om voorbereidingen te treffen om KLV als vereniging te ontbinden. Het najaar van 2019 is het proces van ontbinding daadwerkelijk in gang gezet.

Wat zijn de vervolgstappen in het proces?
In 2020 staan nog twee 'opheffings'-vergaderingen gepland, te weten op dinsdag 30 juni en op dinsdag 22 september. De afscheidsbijeenkomst vindt plaats op 3 oktober tijdens het ochtendprogramma van de Alumni Open Dag.

Vragen over het ontbindingsproces?
Kijk op de nieuwe KLV-pagina op de WUR-website 
klik op die pagina door naar de veelgestelde vragen 
bekijk de video waarin KLV bestuursvoorzitter Han Swinkels uitleg geeft 
bekijk de tijdlijn over de HerijkingKLV2020 en
lees tenslotte het artikel in de Gelderlander 'KLV stopt na 134 jaar'

Wat zijn in het kort de veranderingen?

> KLV is zich er van bewust dat de leden trots zijn op hun Alma Mater en de band met WUR/alumni graag willen behouden. Die band kan in stand worden gehouden door lid te worden van een van de studiekringen en/of door deel te nemen aan het alumniprogramma.

> De studiekringen en netwerken (verder aangeduid als S&N) zijn dé vitale delen van KLV, met een sterkere binding op de inhoud en een belangrijke rol in het debat. Samen met de S&N wordt op dit moment uitgewerkt wat zij nodig hebben aan ondersteuning en onderlinge uitwisseling, en op welke wijze het Universiteits Fonds Wageningen (UFW) dat kan faciliteren.

> Enkele S&N zijn met ondersteuning van KLV een haalbaarheidsstudie gestart naar een nieuw netwerk dat vooral aantrekkelijk moet zijn voor jonge Wageningse alumni. Mogelijk kan dit nieuwe netwerk, of in een andere vorm, dienen als toekomstig overlegplatform voor de S&N.

> Het resterende vermogen van KLV zal via een fonds op naam in lijn met de statuten aan de doelstellingen van KLV worden besteed. Het fonds ondersteunt toekomstige alumniactiviteiten die een aanvulling vormen op het huidige alumniprogramma.

> Het bestuur heeft de leden gevraagd om de contributie voor 2020 om te zetten in een eenmalige optionele donatie. De financiering wordt via deze manier gewaarborgd voor: een boek over ruim 130 jaar KLV, het voortzetten van het Young KLV-programma en het sponsoren van het Science Café Wageningen.

> Ondertussen gaan de alumni-activiteiten gewoon door. Kijk voor de agenda op alumni evenementen en op www.klv.nl/events.


ABOUT KLV

KLV is a professional network for more than 54.000 alumni of Wageningen University & Research!

WUR Connect

The complete network platform for all WUR-alumni

Social Media

Posts

KLVNetwork@KLVNetwork

UITNODIGING - Kennisnetwerk Milieu en Netwerk Land & Water organiseren een excursie naar de Marker Wadden op vrijda… https://t.co/3dF4zjXkvo
1 year, 2 months

KLVNetwork@KLVNetwork

The Outstanding Alumnus Award will be awarded to a WUR alumnus or alumna who is at the height of his or her career… https://t.co/stoOXsolL0
1 year, 3 months

WUR Environmental@WURenvironment

#Vacature | Voor het team Water & Food bij @WURenvironment zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gecommitteerde… https://t.co/bzlPF9DEIJ
1 year, 3 months

Delia de Vreeze@deliadevreeze

Who is interested in joining a great team of alumni officers and fundraisers at one of the best universities @WUR?… https://t.co/nAYLKdFc7y
1 year, 3 months

Tweets