17 dec. 2018

KLV-lid Fabian Lindner Nederlandse student-ondernemer van het jaar 2018

KLV-lid Fabian Lindner uit Wageningen is uitgeroepen tot Nederlandse student-ondernemer van het jaar 2018. Hij heeft met zijn onderneming Zzinga een nieuw duurzaam product ontwikkeld en op de markt gebracht. Dit drankje is gebaseerd op het concept van honingwijn.

Het is dit jaar de vierde keer dat deze competitie in Nederland werd gehouden. De Global Student Entrepreneurs Awards zijn een initiatief van de Entrepreneurs’ Organization, een internationaal netwerk waar ondernemers elkaar ondersteunen door met elkaar ervaringen over ondernemerschap te delen.

IJzersterk product
Lindner, student Marketing & Economics aan de Wageningen Universiteit, wil met zijn bedrijf mensen bewust maken van bijensterfte. In Nederland wordt op dit moment namelijk de helft van de bijen met uitsterven bedreigd.

De jury koos voor Lindner omdat hij een duidelijke visie heeft en weet hoe hij zijn bedrijf verder wil ontwikkelen. Ook is hij verder gegaan met testen en optimaliseren van de smaak van het drankje. Hiervoor is hij bij festivals in Nederland en smaakevenementen in andere Europese landen geweest. Zo ontstaat er volgens de jury een ijzersterk product. De jury bestond uit studentondernemers, ervaren ondernemers en scale-up ondernemers.

Door naar China
Lindner mag door zijn winst Nederland vertegenwoordigen in de finale in China. Tijdens de finale nemen meer dan vijftig studentenondernemers uit 23 verschillende landen het tegen elkaar op. Hij krijgt in aanloop naar de finale professionele begeleiding van ervaren Nederlandse ondernemers en een geldbedrag van 5000 euro.

Voor de Global Student Entrepreneur Awards waren negen studentondernemers genomineerd, die allen op dit moment nog studeren aan hbo of universiteit. De genomineerden kwamen van de University of Amsterdam, Wageningen University and Research, NHTV, Haagsche Hogeschool, Tilburg University, Radboud University, Maastricht University, The Hague University en Hogeschool InHolland Diemen en Hogeschool Rotterdam.

Bron: VMT

OVER KLV

KLV, het professionele netwerk voor meer dan 50.000 Wageningse alumni!

WUR Connect

Hèt netwerk platform voor alle WUR-alumni

Social Media

Posts

Wageningen U&R@WUR

#Wereldmeteorologischedag | Je hoofd koel houden tijdens warme dagen? Uit een hittekaart gemaakt door meteorologen… https://t.co/6IxPNheakP
2 dagen, 12 uur

WUR Plant@WURplant

Het slim monitoren van de grasmat wordt getest voor betaald voetbal in de ArenA. De KNVB gaat samen met @WUR bepale… https://t.co/VlJ6zNMmRB
3 dagen, 15 uur

KLVNetwork@KLVNetwork

@JanineLuten Gefeliciteerd! Goede aanwinst voor ZuivelNL
1 week, 3 dagen

Wageningen U&R@WUR

#weekzondervlees | Deze week kun je meedoen aan de Week zonder vlees, maar wat eet je dan wel? Lees de blog van… https://t.co/70Ww5rB3F4
1 week, 6 dagen

Tweets