29 sep. 2017

Elsevier: Wageningen opnieuw beste universiteit

Wageningen University scoort net als vorig jaar het hoogst in de ranglijst van weekblad Elsevier. Eindhoven is de beste technische universiteit, bij de zes ‘brede’ universiteiten staat Utrecht bovenaan.

Deze week publiceert het tijdschrift zijn jaarlijkse onderzoek naar de beste studies in het hoger onderwijs op basis van de Nationale Studenten Enquête (NSE) van Studiekeuze123.nl. Daarin vertellen zo’n 280 duizend studenten hoe ze over hun opleiding denken: zijn ze tevreden, wat vinden ze van hun docenten, hoe goed zijn de faciliteiten?

Voor haar instellingenranglijst baseert Elsevier zich op één vraag uit de NSE: hoe tevreden zijn studenten in het algemeen over hun opleiding? Universiteiten met de meeste positief beoordeelde opleidingen scoren het hoogst.

Om geen appels met peren te vergelijken, onderscheidt het weekblad drie categorieën: brede universiteiten, die studies uit allerlei disciplines aanbieden, technische universiteiten en specialistische universiteiten.

Grote winnaar
Bij de ‘specialistische’ Wageningen University, die Elsevier opvallend genoeg niet tot de TU’s rekent, krijgen twaalf van de negentien opleidingen een positief oordeel. De andere zeven opleidingen scoren gemiddeld bij hun studenten. Per saldo is Wageningen dus net als vorig jaar de overall winnaar.

Bij de brede universiteiten valt op dat verreweg de meeste studies gemiddeld gewaardeerd worden. En Wageningen University is de enige in Nederland die geen enkele opleiding heeft die negatief scoort. Dat is een resultaat om enorm trots op te zijn! 

UvA slechtste
Helemaal onderin de ranglijst eindigt de Universiteit van Amsterdam. Studenten zijn ontevreden over maar liefst een derde van alle 61 studies, terwijl slechts zeven volgens hen de middelmaat ontstijgen.

Bron: http://bit.ly/resourceelsevier

ABOUT KLV

KLV is a professional network for more than 54.000 alumni of Wageningen University & Research!

WUR Connect

The complete network platform for all WUR-alumni

Social Media

Posts

KLVNetwork@KLVNetwork

UITNODIGING - Kennisnetwerk Milieu en Netwerk Land & Water organiseren een excursie naar de Marker Wadden op vrijda… https://t.co/3dF4zjXkvo
1 year, 2 months

KLVNetwork@KLVNetwork

The Outstanding Alumnus Award will be awarded to a WUR alumnus or alumna who is at the height of his or her career… https://t.co/stoOXsolL0
1 year, 2 months

WUR Environmental@WURenvironment

#Vacature | Voor het team Water & Food bij @WURenvironment zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gecommitteerde… https://t.co/bzlPF9DEIJ
1 year, 2 months

Delia de Vreeze@deliadevreeze

Who is interested in joining a great team of alumni officers and fundraisers at one of the best universities @WUR?… https://t.co/nAYLKdFc7y
1 year, 2 months

Tweets