11 jun. 2017

3 studenten bouwen sensor om biowapens te detecteren en winnen 27.000 euro

Drie Wageningse studenten, allen studentlid van KLV, zijn in de prijzen gevallen met hun idee om biologische wapens te kunnen detecteren. Ze willen een sensor bouwen die kan zien of een organisme is gemodificeerd met CRISPR-Cas9 (een methode om DNA aan te passen), zeggen zij in Resource, het onafhankelijke nieuwsmagazine van Wageningen University & Research.

NWO beloonde het voorstel van de studenten tijdens de Top Sector Chemistry Student Competition deze maand met 27.000 euro.

Het geld gebruiken ze onder meer voor de detectietechniek en het bouwen van de sensor. Als ze resultaat boeken maken ze kans op winst bij de landelijke scheikundeconferentie CHAINS, waar vorig jaar drie Wageningse Honours-studenten de eerste prijs mee naar huis namen. Dat zou een mooie promotie voor hun project zijn, aldus Van Galen. 

Martijn van Galen BSc, WUR-molecular life sciences 2016, Angelina Horsting, WUR-student moleculaire levenswetenschappen en Carina Nieuwenweg BSc, WUR-molecular life sciences 2016, zullen komende zomer hun project uitvoeren bij de vakgroepen bionanotechnologie en microbiologie. Bij de eerste vakgroep hebben ze ervaring met sensoren, bij de tweede juist met genetische modificatie.

Meer informatie vindt u op de WUR website.

JOIN KLV, JOIN YOUR FUTURE!

KLV is a professional network for more than 35.000 alumni of Wageningen University!

YOUNG KLV

Young KLV, for students or freshly graduated students.

Social Media

Posts

Wageningen U&R@WUR

The official opening of the #AIDWageningen by @ArthurPJMol and mayor @GeertvanRumund https://t.co/WIiRHvbRR7
5 days, 23 hours

Arthur P.J. Mol@ArthurPJMol

Start Wageningen University Freshmen introduction days! https://t.co/HnxJH7SjUh
5 days, 23 hours

WUR Environmental@WURenvironment

'Kennis over bestrijding van #zwemmersjeuk schiet nog tekort' Nieuwe rapportage @STOWAdeltaproof en @wurenvironmenthttps://t.co/WO27Au5OVe
1 week

KLVNetwork@KLVNetwork

Invitation: 2nd Mansholt lecture on Food policy & -research on 20 September 2017 in Brussels. Keynote Prof. Fresco.… https://t.co/1LWZyjp4IZ
1 week

Tweets