De Koning bezoekt World Wide Wageningen Alumni-Reünie

Vanaf 9 maart 2018 wordt het 100-jarig bestaan van Wageningen University & Research gevierd. Bekijk op de WUR website de historie, inspiratie voor de toekomst en alle evenementen die tijdens het jubileumjaar georganiseerd worden. Laat u inspireren door 100 jaar Wageningen Wisdom & Wonder.

Op zaterdag 23 juni 2018 vanaf 13.00-21.00 uur vindt de onvergetelijke internationale alumni-reünie plaats: 'WORLD WIDE WAGENINGEN ALUMNI DAY'. ‘Sustainable Food & Nutrition’ staat centraal. Het doel van deze dag is om alle alumni wereldwijd op één dag te engageren zodat u zich met elkaar verbonden voelt en deel uitmaakt van de WUR familie. De universiteit zou het zeer op prijs stellen deze dag met zoveel mogelijk van haar afgestudeerden vieren onder het motto hoe meer zielen hoe meer vreugd. Deze alumnidag vindt dan ook niet alleen in Wageningen maar ook bij onze alumni in het buitenland door in vele landen bijeenkomsten te organiseren.

Majesteit Koning Willem-Alexander
De Koning vereert WUR op 23 juni met een bezoek in het kader van het 100-jarig bestaan. De koning opent tijdens dat bezoek de wereldwijde alumnidag op 23 juni. Op locaties over de hele wereld én de campus ontmoeten alumni elkaar die dag om herinneringen op te halen. Naast de officiële openingshandeling zal de koning ook spreken met onderzoekers, studenten en alumni. 

De koning komt in de middag aan op de campus in Wageningen. Kort na de openingstoespraak van Louise O. Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur, zal de koning ‘de dialoog’ openen: een unieke gebeurtenis waarbij alumni verspreid over vijf continenten met elkaar live in gesprek gaan. Onderwerp is hoe grote steden in 2030 voorzien worden van voldoende gezond voedsel.

Daarna bekijkt de koning het zogeheten demoplein waar hij meer informatie krijgt over Wagenings onderzoek: precisielandbouw, manieren waarop Wageningen bijdraagt aan waterzuivering en de revolutionaire DNA knip-en-plaktechniek CRIPSR Cas. Ook spreekt de koning met enkele onderzoekers, alumni en studenten van WUR.

De koning plant ook een boom op de campus. Sinds de start van de festiviteiten van 100 jaar Wageningen zijn er al wereldwijd diverse bomen geplant, als symbool voor verbondenheid. Zo staan er inmiddels UniversiTrees in China, Bangladesh, Brazilië en Leeuwarden.

Lees hier het nieuwsbericht over het bezoek van de Koning: http://bit.ly/KoningWA_23juni2018 

Programma
Er is een zeer uitgebreid programma voor u samengesteld, te veel om hier op te noemen. Voor een volledig overzicht van het uitgebreide programma bezoekt u de website: www.wur.nl/worldwidewageningen

Registratie voor de unieke alumni-reünie
Voor alle programma-onderdelen van de grote alumni reünie vanaf 13.00 uur, zoals muziek, entertainment, lezingen, parkeren en munten voor eten en drinken, wordt een bijdrage van 55 euro gevraagd. KLV-leden krijgen 15 euro korting. Mis dit grote festival niet en meld u snel aan!
Direct registreren kan via de volgende link: https://www.worldwidewageningen.nl/nl/aanmelden


'U BENT EN BLIJFT EEN WAGENINGER!'

OVER KLV

KLV, het professionele netwerk voor meer dan 50.000 Wageningse alumni!

WUR Connect

Hèt netwerk platform voor alle WUR-alumni

Social Media

Posts

Wageningen U&R@WUR

#Wereldmeteorologischedag | Je hoofd koel houden tijdens warme dagen? Uit een hittekaart gemaakt door meteorologen… https://t.co/6IxPNheakP
2 dagen, 11 uur

WUR Plant@WURplant

Het slim monitoren van de grasmat wordt getest voor betaald voetbal in de ArenA. De KNVB gaat samen met @WUR bepale… https://t.co/VlJ6zNMmRB
3 dagen, 15 uur

KLVNetwork@KLVNetwork

@JanineLuten Gefeliciteerd! Goede aanwinst voor ZuivelNL
1 week, 3 dagen

Wageningen U&R@WUR

#weekzondervlees | Deze week kun je meedoen aan de Week zonder vlees, maar wat eet je dan wel? Lees de blog van… https://t.co/70Ww5rB3F4
1 week, 6 dagen

Tweets