Wereldlezing - Creating Artificial Life: Responsibility of the Designer - VOL

Op woensdag 14 maart 2018 wordt er een nieuwe Wereldlezing georganiseerd met als thema ‘Creating Artificial Life: Responsibility of the Designer’.
Tijdens de Wereldlezing presenteert wetenschapsjournalist Philip Ball zijn opvattingen over de erfenis van Frankenstein en de implicaties van ons denken over wetenschap. Hoogleraar Filosofie Philip Brey zal daarna de technologische revolutie bespreken en daarnaast iets verstellen over de oorsprong van onze hoop en vrees voor het kunstmatige leven. Met die kennis wordt er verder ingegaan op kwesties die vragen om verantwoordelijkheid in de wetenschap, waarbij er juist wel of juist niet een link gelegd kan worden met Frankenstein. 
Voorzitter Emeritus Professor Toegepaste Filosofie Michiel Korthals gaat met u in gesprek over de wetenschapsgebieden waarvoor we verantwoordelijkheid dragen.

Wetenschapsjournalist Philip Ball heeft een achtergrond in de natuurkunde en is voormalig redacteur van 'Nature'. Hij schreef daarnaast ook vele populaire boeken over wetenschap en filosofie, waaronder 'Unnnatural: the heretical idea of making people'.

Professor Philip Brey is wetenschappelijk directeur van de 4TU en professor wetenschapsfilosofie aan de universiteit van Twente. Hij leidt daarnaast het EU Horizon 2020-project SIENNA, dat zich bezig houdt met mensenrechten en andere ethische aspecten van opkomende technologieën. 

De voertaal is Engels, vandaar de Engelse titel Dialogue. Meer informatie kunt u vinden op onze Engelse webpagina (klik helemaal rechts bovenaan op EN).

Opgeven is niet meer mogelijk vanwege het bereiken van het maximale aantal deelnemers.

*****

Doel van de Wereldlezingen
De Wereldlezingen zijn een initiatief van KLV en Wageningen Academy en worden gesponsord door de Wageningen Ambassadors. Deze lezingen bieden alumni en overige professionals een kans om bijgepraat te worden over de visie vanuit de onderzoekswereld en het bedrijfsleven op maatschappelijk prangende problemen en relevante trends/ontwikkelingen De wereldlezingen worden gemiddeld 6 maal per jaar georganiseerd. Voor een overzicht kunt u onze eventkalender raadplegen.

De toegang tot de wereldlezingen is gratis dankzij ruimhartige sponsoring van de Wageningen Ambassadors
Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Snelle inschrijving vergroot kans op plaatsing.
Aanmelding via het registratieformulier is echter verplicht. 
Let op: Na aanmelding ontvangt u automatisch een e-mail dat u bent aangemeld. Ruim 1 week voor de Wereldlezing ontvangt u vervolgens van het secretariaat van KLV per mail bericht of u daadwerkelijk kunt deelnemen. 

OVER KLV

KLV, het professionele netwerk voor meer dan 50.000 Wageningse alumni!

WUR Connect

Hèt netwerk platform voor alle WUR-alumni

Social Media

Posts

KLVNetwork@KLVNetwork

@JanineLuten Gefeliciteerd! Goede aanwinst voor ZuivelNL
1 week, 1 dag

Wageningen U&R@WUR

#weekzondervlees | Deze week kun je meedoen aan de Week zonder vlees, maar wat eet je dan wel? Lees de blog van… https://t.co/70Ww5rB3F4
1 week, 4 dagen

Jelle de Gruyter@jelledegruyter

Woensdagavond lastige keuze in Wageningen: verkiezingsdebat in bibliotheek of Goed Gesprek Onder de Linden? Ik ga n… https://t.co/8u1Y4UiiCY
1 week, 4 dagen

Jelle Maas@jbmaas

Important message David Coomes @WUR #Dies2019 #technology providing data to convince people of the benefits of cons… https://t.co/1WrX1aTz0c
1 week, 4 dagen

Tweets