Wereldlezing - The robots are coming - VOL

Binnen Wageningen UR wordt er - aangelokt door forse EU fondsen - gewerkt aan een breed programma over robotica in de agrifood sector. Dit heeft correlatie met de weer toenemende aandacht voor precisielandbouw maar is ook breder. Wat is hier zoal gaande? We hebben in het verleden geleerd dat dit soort onderwerpen maatschappelijk gevoelig kan liggen en dat het debat daarover het best in een vroegtijdig stadium van ontwikkeling kan worden gevoerd. Indien dit niet gebeurt, wordt de kans op maatschappelijke weerstand vergroot.

Vier interessante sprekers zullen met u in gesprek gaan, te weten: prof. dr. ir. Stefano Stramigioli, prof. Advanced Robotics aan de Universiteit Twente, prof. dr. ir. Eldert van Henten, hoogleraar Farm Technology Group aan Wageningen University, dr. ir. Martijntje Smits, senior scientist aan de Universiteit Utrecht en Timo Joosten MSc, Senior Productmanager Milking & Cooling bij Lely International NV. 
De voorzitter van deze avond is prof. dr. Herman Eijsackers.

Programma
Vanaf 18.00 uur vindt de registratie plaats en kunt u (gratis) deelnemen aan een buffet. Om 19.00 uur start het programma met lezingen van de vier sprekers gevolgd door discussie met publiek. Na afloop kunt u onder het genot van een hapje en een drankje napraten over de lezing.

Taal
De voertaal is Nederlands. 

WEGENS GROTE BELANGSTELLING IS AANMELDING GESLOTEN
Iedereen is van harte welkom. Deelname aan lezing en diner is gratis dankzij sponsoring van de Wageningen Ambassadors. Bent u nog geen lid van KLV Wageningen Alumni Network? Kijk voor de voordelen van een lidmaatschap op klv.nl/membership.

                 *****

Doel van de Wereldlezingen:
De Wereldlezingen zijn een initiatief van KLV en Wageningen Academy en worden gesponsord door de Wageningen Ambassadors. Deze lezingen bieden alumni en overige professionals een kans om bijgepraat te worden over de visie vanuit de onderzoekswereld en het bedrijfsleven op maatschappelijk prangende problemen en relevante trends/ontwikkelingen De wereldlezingen worden gemiddeld 6 maal per jaar georganiseerd. Voor een overzicht kunt u onze eventkalender raadplegen.

De toegang tot de wereldlezingen is gratis dankzij ruimhartige sponsoring van de Wageningen Ambassadors.
Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Snelle inschrijving vergroot kans op plaatsing.
Aanmelding via het registratieformulier is echter verplicht.
Let op: Na aanmelding ontvangt u automatisch een e-mail dat u bent aangemeld. Ruim 1 week voor de Wereldlezing ontvangt u vervolgens van het secretariaat van KLV per mail bericht of u daadwerkelijk kunt deelnemen. 


 

OVER KLV

KLV, het professionele netwerk voor meer dan 50.000 Wageningse alumni!

WUR Connect

Hèt netwerk platform voor alle WUR-alumni

Social Media

Posts

Han Swinkels@lectorDVK

Goed nieuws voor de #volksgezondheid en #diergezondheid. Restrictief gebruik van #antibiotica in #veehouderij dient… https://t.co/bLhmAQpgxd
1 dag, 5 uur

Wageningen U&R@WUR

Robbert Snep is een van onze senioren onderzoekers op het gebied van groene steden. Hij juicht de aandacht voor gro… https://t.co/J8FzGb12rE
2 dagen, 1 uur

SciCafeWageningen@SciCafeWa

On Thursday the 28th @CafeLoburg our next Science Café takes place. In this Science Café, we will focus on the tech… https://t.co/4CGNztq6sa
6 dagen, 17 uur

Jac Niessen@jacniessen

#Wetenschapspodcast Promo... Makkelijk Praten, eerste aflevering donderdag. @Stitcher @mkklkprtnpdcst Ook met bijdr… https://t.co/G8QY9a8OOv
6 dagen, 21 uur

Tweets