KLV Professional Match - training - Persoonlijke effectiviteit voor de introverte professional tweedaags - korting voor KLV-leden

Ben jij bedachtzaam, sta je niet graag in het middelpunt van de belangstelling, en heb je moeite met small talk? Kan je goed luisteren, observeren en analyseren? Ben je een kritische denker, maar vind je het lastig om meteen je mening te geven? Krijg jij energie van het ontwikkelen van ideeën en kun je goed alleen zijn? Dan ben je zeer waarschijnlijk een introvert persoon en krijg je op je werk weleens te horen dat je onvoldoende zichtbaar bent. Dan is deze training wellicht wat voor jou. 

Inhoud training 
De kwaliteiten van meer introverte mensen komen lang niet altijd tot hun recht. Dit komt doordat extravert gedrag zo ongeveer de norm is in onze huidige westerse samenleving. We waarderen juist sociaal, spontaan en energiek gedrag en het snel kunnen schakelen. Introverte mensen horen op het werk nogal eens dat ze onvoldoende zichtbaar zijn. 
In deze training over persoonlijke effectiviteit leren mensen met een meer introverte persoonlijkheid wat er nodig is om hun kwaliteiten optimaal tot hun recht te laten komen en meer zichtbaar te zijn. Op een manier die bij hen past. Dat begint met bewustwording van eigen kwaliteiten en valkuilen, en ook van onuitgesproken verwachtingen en aannames. De training leert introverten constructief deel te nemen aan overlegsituaties en maakt hen bewust van eigen behoeftes en hoe die kenbaar te maken. 
Je wordt je bewust van verschillen tussen introverte en extraverte mensen, en van de aannames en oordelen die meespelen in de interactie. Je krijgt zicht op hoe jezelf beweegt op de as Introvert – Extravert gedrag, en hoe je daar constructiever op kunt gaan schakelen. Hierdoor kun je je handelingsrepertoire uitbreiden, waardoor je impact groter wordt. 

Wat komt er aan bod? 
De eerste dag gaan we vooral aan de slag met; 
• Kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen van jou als introvert 
• Basiskennis en achtergronden m.b.t. introvert en extravert gedrag 
• Communiceren met meer extraverte, dominante persoonlijkheden 
• Zichtbaarheid en inbreng in overlegsituaties 

De tweede dag wissel je ervaringen uit waardoor je zicht krijgt op wat voor jou (en anderen) werkt en welke stappen je op basis van de eerste trainingsdag al hebt gezet. Daarnaast besteden we aandacht aan: 
• Assertiviteit, handelen vanuit gelijkwaardigheid 
• Strategieën en vormen van overleg en communicatie die aansluiten bij introverte kwaliteiten 
• Specifieke invulling n.a.v. leerwensen, bv. onderhandelen, netwerken, acquireren, solliciteren, presenteren met behulp van introverte kwaliteiten. 

WERKWIJZE
We hebben een coachende wijze van trainen. Het werken in een kleine groep van gelijkgestemden zorgt voor veiligheid, diepgang en veel persoonlijke aandacht. 

• Oefeningen en actieve werkvormen worden afgewisseld met theorie. 
• Alle thema’s worden uitgewerkt met behulp van cases van de deelnemers 
• Schriftelijke intake vooraf: wat vind je lastig, wat zijn je leerwensen? 
• Vooraf maak je een voorbereidende opdracht en vul je een vragenlijst in die duidelijk maakt hoe je scoort op de as Introvert – Extravert gedrag 
• Aan het einde van de eerste dag krijg je een persoonlijke opdracht mee om aan te werken en nieuw gedrag uit te proberen. Hier komen we de tweede dag op terug. 

RESULTATEN

  • Je bent je bewust van je eigen toegevoegde waarde in je organisatie.
  • Je kan vanuit meer zelfvertrouwen in contact treden met extraverte, dominante mensen waardoor je effectiviteit toeneemt.
  • Je bent je bewust van hoe je overkomt op anderen en kan daarin sturen.
  • Je hebt het geleerde toegepast in de praktijk en zicht gekregen op de randvoorwaarden die jij nodig hebt en op jouw succesfactoren. 

VOOR WIE?
Voor introverte mensen die een flinke stap willen zetten in het verbeteren van hun persoonlijke effectiviteit.

PRAKTISCH
Duur: 2 dagen van 09.30 tot 17.00 uur. 
Data: 27 sept en 11 okt  2018. 
Locatie: Campus, Wageningen. 
Aantal deelnemers: maximaal 8 per groep. 
Kosten: € 750,-. KlV leden betalen € 650,- excl btw. 

Vind je twee dagen teveel? We verzorgen ook een 1-daagse training. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Judith Kobessen 0317-483855 of via jkobessen@klvprofessionalmatch.nl.

JOIN KLV

KLV is a professional network for more than 50.000 alumni of Wageningen University & Research!

WUR Connect

The complete network platform for all WUR-alumni

Social Media

Posts

KLVNetwork@KLVNetwork

The upgraded WUR Connect alumni platform is now available! Simply login or sign up at https://t.co/XegWyK7Gu9 to ex… https://t.co/5dmY8CkIPy
3 hours, 41 minutes

KLVNetwork@KLVNetwork

Haven't signed up for the SKOV seminar on 20 june yet? There are still spots left! Discuss with us: The Revival of… https://t.co/TOwtmk8szV
9 hours, 47 minutes

Arthur P.J. Mol@ArthurPJMol

Wageningen University & Research @WUR is again listed in NTU ranking as the best university in the world in the fie… https://t.co/X0ZD2h6lBq
1 day, 10 hours

Marc Lamers@marc_lamers

Prikkelend statement van @wur hoogleraar Tiny van Boekel: ‘Er zijn geen gezonde en ongezonde producten; er zijn we… https://t.co/RF4t3wg7DK
3 days, 7 hours

Tweets