101e Dies Natalis Wageningen University & Research

Maandag 11 maart 2019 vindt de 101e Dies Natalis van WUR plaats. De titel van de viering is dit jaar 'Innovation for conservation: Pushing technological frontiers'.

De ogenschijnlijk tegenstelling tussen moderne technologie en ecologie is al langere tijd een issue in academische debatten en in de natuurbescherming.

Toch zien we steeds vaker hoe de moderne technologie bijdraagt aan verbetering van de biodiversiteit. Denk aan grensverleggend onderzoek, innovatieve strategieën en vernieuwde werkwijzen.
De huidige natuurbeschermingswetenschap en -praktijk gebruikt in toenemende mate (grensverleggende) technologie.
Tags, sensoren, DNA-sequencing, big data, nieuwe materialen, hoge snelheidscamera's, drones, AI, gezichtsherkenningstechnologie, bio-akoestiek en synthetische biologie vormen vergrootglazen en maken een effectievere bescherming van de biodiversiteit mogelijk.

Bio-wetenschapper en hoogleraar marine ecologie, prof. Rory Wilson van de Universiteit van Swansea, Wales, UK, is de gastspreker. Hij zal zijn werk over natuurbehoud en het gebruik van geavanceerde technologieën toelichten. Drie jonge WUR-wetenschappers reflecteren over hun innovatieve werk met betrekking tot het thema.

Alle belangstellenden zijn uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Kijk hier voor het programma en aanmelden.

Op de afbeelding ziet u de stoet hoogleraren op weg naar de Dies viering in 2018. Deze wandeling van hoogleraren en genodigden is een traditie bij de viering van belangrijke hoogtepunten van universiteiten en wordt ook wel cortège genoemd (cortège = gevolg, geleide, hofstoet).

OVER KLV

KLV, het professionele netwerk voor meer dan 50.000 Wageningse alumni!

WUR Connect

Hèt netwerk platform voor alle WUR-alumni

Social Media

Posts

NWO@NWONieuws

Als onderdeel van de pilot ‘Vluchtelingen in de wetenschap’ honoreert NWO twaalf aanvragen waarmee een projectleide… https://t.co/APlhoUXf9z
1 dag, 12 uur

Han Swinkels@lectorDVK

Relaxed in eigen stoel volg ik via de #livestream de afsluitende bijeenkomst van de #Voedselzaak ‘Hoe voeden we 10… https://t.co/ekcklikWCJ
2 dagen, 1 uur

WUR Plant@WURplant

#Movietalks | On 15 Jan, Prof.dr. @DickeMarcel will provide a special perspective on the movie ‘Antz’, followed by… https://t.co/JMvTkGGqrW
5 dagen, 9 uur

Louise O. Fresco@LouiseOFresco

5 Dutch University presidents on a visit to California discussing the inspiring analysis of the differences between… https://t.co/TEOLvj0Uzn
5 dagen, 18 uur

Tweets