101e Dies Natalis Wageningen University & Research

Maandag 11 maart 2019 vindt de 101e Dies Natalis van WUR plaats. De titel van de viering is dit jaar 'Innovation for conservation: Pushing technological frontiers'.

De ogenschijnlijk tegenstelling tussen moderne technologie en ecologie is al langere tijd een issue in academische debatten en in de natuurbescherming.

Toch zien we steeds vaker hoe de moderne technologie bijdraagt aan verbetering van de biodiversiteit. Denk aan grensverleggend onderzoek, innovatieve strategieën en vernieuwde werkwijzen.
De huidige natuurbeschermingswetenschap en -praktijk gebruikt in toenemende mate (grensverleggende) technologie.
Tags, sensoren, DNA-sequencing, big data, nieuwe materialen, hoge snelheidscamera's, drones, AI, gezichtsherkenningstechnologie, bio-akoestiek en synthetische biologie vormen vergrootglazen en maken een effectievere bescherming van de biodiversiteit mogelijk.

Vanwege gezondheidsproblemen zal prof. Rory Wilson vervangen worden door ecoloog David Coomes. David Coomes is hoogleraar op het gebied van remote sensing bij de University of Cambridge. In zijn diesrede gaat hij in op de inzet van moderne technologie voor het beschermen van natuur en biodiversiteit. Drie jonge WUR-wetenschappers reflecteren over hun innovatieve werk met betrekking tot het thema te weten dr. Brenda Walles (Mariene Ecoloog Zuidwestelijke Delta), dr.ir. Lammert Kooistra (Universitair hoofddocent) en Jasper Eikelboom MSc MA (Promovendus).

Alle belangstellenden zijn uitgenodigd bij de officiële viering aanwezig te zijn.

Programma & aanmelden
Voorafgaand aan de Dies Natalis-viering vindt er een symposium plaats van 10.30-14.30 uur.
De officiële viering vindt plaats van 14.30-17.00 uur.
Kijk hier voor het gedetailleerde programma en aanmelden.

Op de afbeelding ziet u de stoet hoogleraren op weg naar de Dies viering in 2018. Deze wandeling van hoogleraren en genodigden is een traditie bij de viering van belangrijke hoogtepunten van universiteiten en wordt ook wel cortège genoemd (cortège = gevolg, geleide, hofstoet).

OVER KLV

KLV, het professionele netwerk voor meer dan 50.000 Wageningse alumni!

WUR Connect

Hèt netwerk platform voor alle WUR-alumni

Social Media

Posts

Wageningen U&R@WUR

#Wereldmeteorologischedag | Je hoofd koel houden tijdens warme dagen? Uit een hittekaart gemaakt door meteorologen… https://t.co/6IxPNheakP
2 dagen, 12 uur

WUR Plant@WURplant

Het slim monitoren van de grasmat wordt getest voor betaald voetbal in de ArenA. De KNVB gaat samen met @WUR bepale… https://t.co/VlJ6zNMmRB
3 dagen, 15 uur

KLVNetwork@KLVNetwork

@JanineLuten Gefeliciteerd! Goede aanwinst voor ZuivelNL
1 week, 3 dagen

Wageningen U&R@WUR

#weekzondervlees | Deze week kun je meedoen aan de Week zonder vlees, maar wat eet je dan wel? Lees de blog van… https://t.co/70Ww5rB3F4
1 week, 6 dagen

Tweets