De Zuivelaars - Reünie - 17 mei 2019

De reünie van de Zuivelaars op vrijdagmiddag 17 mei 2019 in Wageningen staat in het teken van de toekomst van de zuivelsector en heeft als thema Toekomstige ontwikkelingen rond de zuivel. Naast ontwikkelingen in duurzaamheid en de normering en certificering binnen zuivel komt de veranderende rol van de kwaliteitsmanager binnen de zuivelonderneming aan bod. En dat is nog niet alles. Als mooie afsluiter van het lezingenprogramma wordt de e-commerce van zuivelproducten, vanaf de producent tot aan huis, besproken. En verder gaan de deelnemers zelf, voorafgaand aan het diner, ook genieten van zuivel.

Programma
13.45 – 14.15 Ontvangst
14.15 – 14.20 Welkom/Opening
14.20 – 14.50 Jaap Petraeus, Royal Friesland Campina

Onderwerp: Aantoonbare verduurzaming in de zuivelketen: de Dairy Sustainability Score.

Duurzaamheid is binnen de internationale zuivelketen een actueel thema. Er wordt dan ook volop gewerkt om duurzame aspecten binnen de keten te versterken of te verbeteren. Zuivelbedrijven hebben behoefte dit te kunnen aantonen in hun Business to Business relatie, zodat de afnemers vertrouwen hebben in het geleverde product en daarmee het maatschappelijke risico vermindert.

De Dairy Sustainability Score is een internationaal  initiatief van Global Dairy Platform en SAI Platform waarmee bepaald kan worden hoe ver zuivelbedrijven daarmee zijn.

14.50 – 15.20  Jacob Schilstra, KBTA

Onderwerp: de veranderende rol van de kwaliteitsmanager binnen de zuivelonderneming. Afnemers en de maatschappij verwachten steeds meer van een levensmiddelenbedrijf op het gebied van riskmanagement en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij elke nieuwe versie van een certificatienorm komen er extra eisen bij. Van de kwaliteitsmanager wordt verwacht dat deze alle antwoorden heeft. Waar gaat het naar toe? Hoe kan deze het allemaal aan?

15.20 – 15.40  Pauze

15.40 – 16.20  Leen Menken, Leen Menken Food Service Logistics

Onderwerp: Ontwikkeling en toekomst van de “Last Mile Vers” in de voedseldistributie.
Consumenten bestellen online dagverse (boerderij)producten en verwachten die aan huis bezorgd te krijgen. Hoe krijg je dat kwalitatief goed en op een efficiënte en kostenacceptabele manier voor elkaar?

16.20 – 16.30  Sprekers bedanken

16.30 – 17.30  Kaasproeverij

Vanaf 18.00     Diner buffet bij Colors World Food, Markt 15, Wageningen

Parkeren
Hier kunt u twee plattegronden voor het parkeren vinden.

Informatie over de Zuivelaars
Meer achtergrondinformatie over de vorige reünies en de Zuivelaars-vereniging vindt u hier.
De vooraankondiging voor de reünie leest u hier.

ABOUT KLV

KLV is a professional network for more than 50.000 alumni of Wageningen University & Research!

WUR Connect

The complete network platform for all WUR-alumni

Social Media

Posts

KLVNetwork@KLVNetwork

UITNODIGING - Kennisnetwerk Milieu en Netwerk Land & Water organiseren een excursie naar de Marker Wadden op vrijda… https://t.co/3dF4zjXkvo
6 months, 4 weeks

KLVNetwork@KLVNetwork

The Outstanding Alumnus Award will be awarded to a WUR alumnus or alumna who is at the height of his or her career… https://t.co/stoOXsolL0
7 months

WUR Environmental@WURenvironment

#Vacature | Voor het team Water & Food bij @WURenvironment zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gecommitteerde… https://t.co/bzlPF9DEIJ
7 months

Delia de Vreeze@deliadevreeze

Who is interested in joining a great team of alumni officers and fundraisers at one of the best universities @WUR?… https://t.co/nAYLKdFc7y
7 months, 1 week

Tweets