28 jun. 2017

Netwerk Land en Water - Folkert Hellinga MSc Award winnaar bekend

De jury van de Folkert Hellinga-award heeft de prijs toegekend tijdens de ALV van NLW op 2 juli 2017 aan Sander Hermens voor zijn scriptie “Research by design on a sustainable form of agriculture for the Krimpenerwaard”. Sander, die de master Landscape Architecture and Planning in 2016 afgerond heeft, schreef deze scriptie voor de leerstoelgroep Landschapsarchitectuur. Zijn scriptie onderzoekt de mogelijkheden om met behulp van research by design een duurzame oplossing te vinden voor de landbouw in de Krimpenerwaard, die ten gevolge van bodemdaling met steeds slechtere condities te maken krijgt.
Sander werkt tegenwoordig bij Arcadis en heeft een jaar gratis lidmaatschap van NLW gewonnen. Namens KLV gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

Jury
De jury vond de scriptie van Sander duidelijk de beste van alle ingediende verslagen. Hoewel de studie plaats vond bij Landschapsarchitectuur, waren veel van de voorstellen die Sander doet, hydrologisch doorberekend. Hierdoor dekt zijn studie een breed spectrum, wat past bij het karakter van het Netwerk Land en Water. De scriptie was qua vormgeving zeer verzorgd en rijk geïllustreerd. Sommige van de afbeeldingen die hij had gebruikt in zijn verslag riepen de sfeer op van 17e eeuwse landschapsschilders.

Studiekring van KLV
Onder de vlag van KLV bestaan er diverse studiekringen en netwerken. Zij opereren zelfstandig en hebben hun eigen websites. Het Netwerk Land & Water is de voortzetting van de KLV Studiekring Cultuurtechniek. Wilt u meer weten over de KLV-studiekringen, klik dan hier.

U kunt meer lezen op de nieuwspagina van de NLW-website.

JOIN KLV, JOIN YOUR FUTURE!

KLV is a professional network for more than 35.000 alumni of Wageningen University!

YOUNG KLV

Young KLV, for students or freshly graduated students.

Social Media

Posts

Gerrit Hiemstra 🐰@GerritHiemstra

Mooi om terug te kijken: De zomer van... Peter Kuipers Munneke https://t.co/Z4Ewc4BHfP
23 hours, 10 minutes

KLVNetwork@KLVNetwork

Nomineer dé mooiste productie over voedsel en/of leefomgeving voor University Fund #Wageningen #Persprijs 2017! https://t.co/mwFz0WqgpW
1 day, 22 hours

Marc Lamers@marc_lamers

Studiepuntenspreekuur voor ouders student - https://t.co/AtBrN8epo8 https://t.co/KV2ldQ5185 via @WUR
6 days, 15 hours

Aalt Dijkhuizen@AaltDijkhuizen

Prachtig rapportcijfer voor de NL boer. En terecht! Slechts 4% negatief. Heel anders dan de berichtgeving ons vaak… https://t.co/nUjQM3EM2I
6 days, 18 hours

Tweets