14 mar. 2017

Studente Mariam de Graaff, KLV-lid, ontving studiebeurs Topsector Water 2017

Op dinsdag 24 januari ontvingen Miriam de Graaff, lid van KLV, Suzanne Robert, MSc studenten International Land- & Watermanagement en Ilja America, MSc studente Earth & Environment aan WUR, een studiebeurs van de Topsector Water uit handen van drs. Peter Heij, directeur-generaal Ruimte en Water van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu.

“De NL watersector is top maar als je top wilt blijven moet je wel actief talent op blijven zoeken”, zei de Heij voor de uitreiking. Volgens hem zijn er tot 2020 in de hele watersector zo’n 40.000 waterprofessionals nodig van alle denkbare wateropleidingen in NL. Onze studenten vallen daar dus ook onder. Zij zullen de komende jaren optreden als ambassadeurs van de Topsector Water en via hun netwerk studenten en middelbare scholieren enthousiast maken voor een water gerelateerde opleiding.

Naast goede studieresultaten in hun opleiding moesten beurskandidaten hun cv en een motivatie indienen waarom zij geschikt zijn als ambassadeurs voor de Topsector Water. Alle 3 WUR studenten zijn naast hun studie ook erg betrokken bij opleidingsgerelateerde activiteiten, commissies en besturen van studentenverenigingen. De laatste selectie vond plaats bij Rijkswaterstaat in Utrecht. De drie studentes gaven volgens de jury een helder en duidelijk verhaal in hun pitches. Iedere studente heeft haar eigen netwerk en ideeën om de Topsector Water te promoten.

Ambassadeurschap
Wat het ambassadeurschap gaat inhouden, moet de komende weken vorm krijgen. De 3 dames willen samen graag werken aan betere kansen voor Wageningse studenten en afgestudeerden in de waterwereld wereldwijd. Er zijn veel netwerken in de water sector maar het is vaak lastig als student om naar activiteiten in de water sector te kunnen gaan. Wetenschappelijke conferenties, professionele netwerkbijeenkomsten, inhoudelijke of politieke symposia, om met groepjes studenten erheen te kunnen, daarvoor willen zij zich inzetten.

De beurs (één jaar collegegeld), werd naast de 3 Wageningse studenten ook uitgereikt aan 14 studenten van andere wateropleidingen aan de universiteiten van Delft, Twente en Utrecht en van HBO opleidingen in Den Haag, Velp, Leeuwarden en Vlissingen. Meer informatie www.topsectorwater.nl.

Volg ambassadeurs Ilja America, Miriam de Graaff en Suzanne Robert via http://www.waterwonderen.nl/

JOIN KLV, JOIN YOUR FUTURE!

KLV is a professional network for more than 35.000 alumni of Wageningen University!

YOUNG KLV

Young KLV, for students or freshly graduated students.

Social Media

Posts

Sebastiaan Berendse@seb_base

Join us in our @4TU Mooc on #tech-based #entrepreneurship starting May 16th, @Tudelft @WUR @UTwente @TUEindhoven https://t.co/dgs4dkOeFi
2 days, 6 hours

Jan Klink@KlinkJan

Straks seminar van @KLVNetwork over #Agrarische #grondprijzen en #bodemvruchtbaarheid in Wageningen
2 days, 15 hours

Arthur P.J. Mol@ArthurPJMol

Toegepaste onderzoeksinstituten zien dalende financiering, Nederlandse kennisbasis in gevaar. https://t.co/UDnqhEzBZS #FD
2 days, 18 hours

Han Swinkels@lectorDVK

Alumnibijeenkomst #regio #Utrecht bij @PitPoint_NL in #Nieuwegein Thema: 'Het gebruik van #elektrische auto's'… https://t.co/lFeqai2IPB
3 days, 10 hours

Tweets