11 mar. 2017

De overall winnaar van de UFW-KLV scriptieprijs is KLV-lid Justin Tauber

Tijdens de 99ste Dies Natalis op 9 maart ontvingen 4 WUR studenten de Scriptieprijs, een prijs van University Fund Wageningen voor excellente scripties. Justin Tauber (KLV-lid) mocht zich naast winnaar in het domein Agrotechnologie en voeding ook overall winnaar noemen. De andere winnaars zijn Annemerel Mol, Jorieke Vaanhold (eveneens KLV-lid) en Joëlle Janssen. 

In de ceremonie van de uitreiking ontvingen alle winnaars hun prijs uit handen van de juryleden en onder toeziend oog van begeleiders, leerstoelhouders, familie en vrienden. Tijdens het symposium voorafgaande aan de viering van de Dies werd de overall winnaar bekend gemaakt door prof. dr. ir. Pierre de Wit, voorzitter van de jury. 

Justin Tauber ontving een geldbedrag van €1000 en het bronzen beeld van ‘De Wageningse Boom’ van Sjoerd Buisman, naast een oorkonde en een judicium met daarin de motivatie van de jury. De andere winnaars kregen ieder €500. In totaal werden er 34 scripties ingezonden voor de Scriptieprijs 2016, alle afgerond in het collegejaar 2015-2016.

Justin Tauber schreef zijn winnende scriptie voor zijn studie Moleculaire levenswetenschappen onder leiding van dr. ir. Joris Sprakel van de leerstoelgroep Fysische chemie en soft matter. De scriptie met de titel ‘Dopant dynamics in weak crystals’ werd door de jury geroemd om zijn originele en creatieve aanpak, waarbij slim gebruik werd gemaakt van computersimulaties en algoritmen. De inzichten in de scriptie en het artikel dat hij erover schreef in een goed aangeschreven journal, is een cruciale stap in het ontwerpen van nieuwe technologieën. Justin is net begonnen aan zijn PhD bij dezelfde leerstoelgroep waar hij zijn scriptie schreef. Hij doet onderzoek naar het breken van zachte polymeernetwerken, zoals rubber.De overige winnaars en hun scripties zijn:

Omgevingswetenschappen
Annemerel Mol, Environmental Technology
Titel scriptie: ‘Bioelectro chemical battery’
Begeleider : Sam Molenaar MSc, dr. ir. Tom Sleutels, dr. ir. Annemiek ter Heijne; leerstoelhouder: prof. dr. ir. Cees Buisman
Maatschappijwetenschappen

Jorieke Vaanhold, Economics, Environment and Governance
Titel scriptie: ‘Price determination in the electricity imbalance market’
Begeleider: dr. Edwin van der Werf; leerstoelhouder: prof. dr. Ekko van Ierland
Levenswetenschappen

Joëlle Janssen, Voeding en Gezondheid
Titel scriptie: ‘A new immune regulatory role of isoleucine and valine: Shaping macrophage polarization states’
Begeleider: dr. Vincent de Boer; leerstoelhouder: prof. dr. Jaap Keijzer

Bij de beoordeling heeft de jury vooral gelet op de technisch-wetenschappelijke kwaliteit, de schriftelijke presentatie, de toepasbaarheid in de praktijk en de kwaliteit van het onderzoek in het wetenschappelijke veld. De geldbedragen werden geschonken door KLV Wageningen Alumni Network.

                            *****

Meer informatie over de scriptieprijs en de winnaars van de vorige jaren vind je op de WUR website. 

JOIN KLV, JOIN YOUR FUTURE!

KLV is a professional network for more than 35.000 alumni of Wageningen University!

YOUNG KLV

Young KLV, for students or freshly graduated students.

Social Media

Posts

Gerrit Hiemstra 🐰@GerritHiemstra

Mooi om terug te kijken: De zomer van... Peter Kuipers Munneke https://t.co/Z4Ewc4BHfP
23 hours, 13 minutes

KLVNetwork@KLVNetwork

Nomineer dé mooiste productie over voedsel en/of leefomgeving voor University Fund #Wageningen #Persprijs 2017! https://t.co/mwFz0WqgpW
1 day, 22 hours

Marc Lamers@marc_lamers

Studiepuntenspreekuur voor ouders student - https://t.co/AtBrN8epo8 https://t.co/KV2ldQ5185 via @WUR
6 days, 15 hours

Aalt Dijkhuizen@AaltDijkhuizen

Prachtig rapportcijfer voor de NL boer. En terecht! Slechts 4% negatief. Heel anders dan de berichtgeving ons vaak… https://t.co/nUjQM3EM2I
6 days, 18 hours

Tweets